Open/Close Menu
Hahnfeld Hoffer & Stanford

Projects

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Virgin Olive Oiler

    Virgin Olive Oiler | Interior Design | Master Planning

    When The Virgin Olive Oiler moved from one location to Sundance Square in downtown Fort Worth, they wanted to bring some of the same elements, but with improvements. HHS provided interior design services for the new space. The concept of the store is to showcase olive oil in stainless steel containers, using black and white finishes, with splashes of old world elegance in the décor. The back wall highlights chalk marker board paint to allow for flexibility of graphics and menus. Along with olive oil, the store displays custom salts and balsamic vinegars. Millwork located in the center of the space has casters to allow them to be moved when an olive oil tasting class is in progress.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Alliance for Children – Fort Worth Center

    Alliance for Children – Fort Worth Center | Construction Administration | Facility Assessment | Interior Design | Master Planning

    This 18,000 square foot, four story residential-style facility is home to Tarrant County Children’s Advocacy Center program, a non-profit organization which provides support and protection to abused children.  Situated between the hospital district and a historic neighborhood, this child- friendly facility also hosts a collaboration of agencies:  14 Tarrant County law enforcement agencies, Child Protective Services, Cook Children’s Medical Center and the Tarrant County District Attorney’s Office. All of these agencies work together at Alliance For Children as they investigate allegations of life threatening physical abuse and child sexual abuse.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Will Rogers Gate 44

    Will Rogers Gate 44 | Architecture | Construction Administration | Facility Assessment

    The Will Rogers Memorial Center campus welcomes visitors from across the country every year. As part of on-going upgrades to the complex, Hahnfeld Hoffer Stanford designed a new gate house to create an additional entrance structure near the Cattle Barns and Tower Promenade. The design maintains the architectural style of the campus and provides a ceremonial entrance to the grounds for pedestrians attending events. The structure also includes offices for staff and a ticketing booth.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Doss Heritage & Culture Center

    Doss Heritage & Culture Center

    The Doss Cultural Center Museum is a historical/archive museum designed to tell the story of Weatherford and Parker County. It has a variety of exhibit space and a multi-purpose room for conference and dining activities. The building’s architecture reflects the Parker County rural heritage. The exterior is rendered in natural uncoursed field-stone and standing seam metal roofing. It is sited in a heavily forested park adjacent to the Weatherford College campus.

     

    This  multi-level complex , named for James and Dorothy Doss, is tucked within a densely wooded 7 acre site and houses cultural and historical artifacts which help preserve Parker County’s heritage. The Regional Architecture styled building with field stone veneer accommodates three galleries: the Mary Martin gallery, a permanent gallery and a rotating gallery. A natural wooded habitat is included as part of the museum’s exhibit, a prime specimen of cross timber trees and nature paths, similar to the Lady Bird Johnson nature preserve.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Silver Leaf Cigar Bar

    Silver Leaf Cigar Bar | Facility Assessment | Interior Design | Architecture

    The vision for this space was to create a classic and comfortable space for customers to gather for conversation, drink and cigars. The owner wanted the space to be warm and inviting to the cigar aficionado as well as the novice or non-smoker. Ventilation was a key part of the design. Material selection was also important: materials were selected based on their propensity for minimal or no chance of retaining smoke odor.

    A contemporary gas fireplace was added for a conversational pit. There is a complementary blend of both contemporary and traditional elements that enhance the ambience of the space. Finishes include sealed concrete floors, wood paneling, leather-like antimicrobial wall covering and upholstery, along with a stacked stone fireplace. Three light fixtures in the humidor room are reminiscent of cigars and the custom pendant fixture over the fireplace in an interpretation of smoke.

    To address indoor air quality, the supply and exhaust configuration sets up an air flow pattern where the perimeter of the space is positively pressurized and the center of the space is negatively pressurized, capturing the developed smoke and exhausting it to the outside of the building.