Open/Close Menu
Hahnfeld Hoffer & Stanford

Interiors


  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Silver Leaf Cigar Bar

    Silver Leaf Cigar Bar | Facility Assessment | Interior Design | Architecture

    The vision for this space was to create a classic and comfortable space for customers to gather for conversation, drink and cigars. The owner wanted the space to be warm and inviting to the cigar aficionado as well as the novice or non-smoker. Ventilation was a key part of the design. Material selection was also important: materials were selected based on their propensity for minimal or no chance of retaining smoke odor.

    A contemporary gas fireplace was added for a conversational pit. There is a complementary blend of both contemporary and traditional elements that enhance the ambience of the space. Finishes include sealed concrete floors, wood paneling, leather-like antimicrobial wall covering and upholstery, along with a stacked stone fireplace. Three light fixtures in the humidor room are reminiscent of cigars and the custom pendant fixture over the fireplace in an interpretation of smoke.

    To address indoor air quality, the supply and exhaust configuration sets up an air flow pattern where the perimeter of the space is positively pressurized and the center of the space is negatively pressurized, capturing the developed smoke and exhausting it to the outside of the building.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    One to One, MD

    One to One, MD | Interior Design | Construction Administration

    This complete tenant finish out for One to One, MD in the newly built Forest Park Medical Office Building creates a welcoming and clean environment. The goal was to provide comfort to the patients and to support the practice’s goal of delivering personalized, quality healthcare. The warm neutral palette with hints of mint green and wood-look luxury vinyl tile flooring provide a stark contrast to a typical institutional and cold medical office facility. The use of accent herringbone wood patterns in the lobby and corridor, along with soft, textured broadloom carpet in the private offices, and the physician’s personal collection of nature themed artwork help to create a more residential and inviting space for the patients and employees alike.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    The Cliburn

    The Cliburn

    The Cliburn is a non-profit organization with a mission to advance classical piano music throughout the world. With its headquarters in Fort Worth, the organization secured space in a prominent street-level storefront in Sundance Square, in the heart of downtown. Hahnfeld Hoffer Stanford provided planning and interior design services for the boutique space. The Cliburn features warm tones and light-filled areas.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Virgin Olive Oiler

    Virgin Olive Oiler | Interior Design | Master Planning

    When The Virgin Olive Oiler moved from one location to Sundance Square in downtown Fort Worth, they wanted to bring some of the same elements, but with improvements. HHS provided interior design services for the new space. The concept of the store is to showcase olive oil in stainless steel containers, using black and white finishes, with splashes of old world elegance in the décor. The back wall highlights chalk marker board paint to allow for flexibility of graphics and menus. Along with olive oil, the store displays custom salts and balsamic vinegars. Millwork located in the center of the space has casters to allow them to be moved when an olive oil tasting class is in progress.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Teague Nall & Perkins Corporate Headquarters

    Teague Nall & Perkins Corporate Headquarters

    Hahnfeld Hoffer Stanford remodeled an existing space to house engineering firm Teague Nall & Perkins. The facility now includes sit-to-stand workstation desks, four open collaboration areas and seven conference rooms. There is a combination of lounge and functional furniture pieces throughout and a 20-person board room with electronic scheduler touch panels.

    In addition to work space, the updated office include amenities such as an 1,100-square-foot fitness room; a “living room” break area with ping pong, pool table and coffee bar, an outdoor patio with trellis, a secured parking lot and storage building and a 1,300-square-foot training room with additional pre-function space.