Open/Close Menu
Hahnfeld Hoffer & Stanford

Corporate


  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Sid Richardson Museum

    Sid Richardson Museum | Interior Design | Construction Administration | Graphics

    A landmark in downtown Fort Worth’s Sundance Square, the Sid Richardson Museum is enjoying a new era of popularity with major upgrades that enhance the viewing of its priceless collection of Western art, including more than 60 paintings by Frederic Remington and Charles M. Russell.

    Beginning with the exterior, a new granite, brick and glass façade was installed to give the museum a more open and inviting look. Inside, gallery spaces were reconfigured and the building was expanded by 1,800 square feet to accommodate a new group entrance and more education space for a broadening array of programs. Upstairs, 4,000 square feet of Museum Foundation offices were renovated.

    This project was a collaborative venture of Hahnfeld Hoffer Stanford and DMS Architects, with HHS providing Local and Architect of Record services.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Weir Oil & Gas

    Weir Oil & Gas | Architecture | Sustainability / LEED Design | Programming / Strategic Planning | Interior Design | Construction Administration | Graphics

    Weir Oil & Gas, a Glasgow, Scotland company, sought a new headquarters for their North America operations. The chosen site was adjacent to their existing manufacturing facilities just outside of the Naval Air Station Joint Reserve Base and Lockheed Aircraft Manufacturing Plant in Fort Worth. The three-story, 62,639-square-foot building has offices, training rooms, dining rooms and a teleconferencing room with banks of monitors. Aesthetically, Weir wanted abundant natural light, which called for glass curtain walls, large skylight wells and a three-story atrium.

    Central to the success of the project was the need to mediate the 112 decibels of noise from F16 fighter jets taking off and landing just 1,200 feet away on the runway of the Joint Reserve Base. Hahnfeld Hoffer Stanford and their acoustical consultants custom designed a curtain wall system using off-the-shelf components. Weir’s commitment to sustainable building practices and ongoing energy efficiency strategies led to a LEED Gold certification for the project.


    Click here to see a video on the project

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Wagner Corporate Office

    Wagner Corporate Office | Interior Design | Programming / Strategic Planning | Graphics | Construction Administration

    Corporate Office headquarters for an Oil and Gas company. This client moved into the 4th floor space of a new office building in the Arts District of Fort Worth. It was important to have the feel of a ‘home’ atmosphere, classic and traditional designs as well as quality products.

    CONCEPT: Our client wanted the richness and elegance of a traditional Fort Worth, Texas office space. High end materials such as wood flooring and paneling, stone mantels and countertops, and specialty lighting were to be used throughout the space.

    SOLUTION: Traditional planning layout of offices was used with offices on the window wall. The reception area and conference room is finished with Cherry wood floors, wood wall paneling and wood ceilings. The richness of the wood is complemented with leather seating, beautiful area rug, accent antique furniture, and a large granite conference table. The two large executive offices were designed with comfort and beauty in mind. Each has the beautiful wood flooring and paneling, custom stone mantels, built in bookcases and display areas, private restrooms, luxurious area rugs, and leather seating. The office break room is reflective of high end custom home with stainless steel appliances, granite countertops, and stone backsplash. All of the office doors are cherry paneled rail and style doors with oil rubbed bronze hardware. The common corridors have wood paneling wainscot with custom polish plaster above on the walls, and the floors have cherry wood borders with a plush carpet insert.

  • Hahnfeld Hoffer Standford Project

    Tarrant County Medical Examiner’s Office

    Tarrant County Medical Examiner’s Office | Interior Design | Facility Assessment | Programming / Strategic Planning

    This $1.6-million project entailed the entire interior renovation and redesign of a 13,875-square-foot county medical examiner’s office and lab while it was fully functioning. The project was prompted after the completion of an expansion to house the forensic lab and indoor firing range left space available for re-use.

    In Phase 1, the second floor was cleared of the old laboratory, offices, indoor firing range and restrooms, and the space was remodeled for new offices, a library, accessible restrooms, break room, copy room, and office store room. An existing unused elevator shaft was converted to useable space by infilling the floor and modifying the shaft walls. An existing IT closet was expanded and all equipment was protected and kept operational without interruption.

    After the first floor occupants were moved into the new second floor space, Phase 2 commenced with complete demolition and remodeling of the first floor. This space now houses a training room with operable partition, large conference room, high-density records storage, a maintenance office with a new door to exterior, and improved accessible restrooms. As with the upstairs renovation, the unused elevator shaft was converted into useable space on the ground floor.